Over mij

Ik ben Anne Kouwenhoven, geboren in Breda en van jongs af actief met paarden. Dit heeft o.a. ertoe geleid, dat ik mijn basis-instructeursdiploma heb behaald, via de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie).

Naast paarden vind ik het werken met mensen ook boeiend. Ik help mensen graag op weg, naar wat zij zelf als belangrijk, waardevol en prettig ervaren en waar ze persoonlijk naar op zoek zijn. Vanuit die motivatie en ambitie heb ik de opleiding Social Work, (specialisatie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening), aan Avans Hogeschool Breda met succes doorlopen.

Tijdens mijn HBO-opleiding kreeg het idee om het beroepsmatig en professioneel werken met paarden en mensen, gaandeweg meer gestalte. Dit resulteerde o.a. in het met succes gaan volgen van de gecertificeerde Post-HBO opleiding Equine Assisted Coaching in Pijnacker aan de Keulseweg. Het mogen en kunnen inzetten van paarden in mijn dagelijks werk ervaar ik als een voorrecht. In de samenwerking met het paard kan een persoon dichter bij zijn/haar gevoel komen en wordt hij/zij meer gesterkt in zijn persoonlijke identiteit. Het uitgangspunt hierbij in het werk luidt; “Gelijkwaardigheid voor iedereen, met respect voor zijn of haar rol in het dagelijks leven”.